Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 11-08-04 22:24.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Woensdag, 11 augustus 2004
René schrijft.
Vanmorgen moest Philippa weer in het Zuiderzeeziekenhuis bloed prikken; aanstaande vrijdag staat zij weer gepland voor het laatste stukje chemo kuur van de re-inducie fase. Deze is uitgesteld door de opname in het ziekenhuis de afgelopen week. Rond de middag is de uitslag bekend; Philippa zit dusdag laag in haar cellen dat zij weer in aplasie is. Haar HB is wel lekker hoog. Dit betekent dat thuis de hoogste hygiëne regime moet worden nageleefd om te voorkomen dat Philippa een infectie oploopt. Helaas is het zo dat je nooit helemaal kan voorkomen dat er een infectie de kop opsteekt; een eenvoudige –en onder normale omstandigheden onschuldige- verkoudheidje kan bij Philippa al een koortsreactie geven waardoor ze weer moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Laten wij hopen dat dat haar bespaard blijft.
Philippa heeft van een collega van werk en zijn vrouw een klein kadootje gekregen welke ze gelijk heeft uitgepakt toen ik thuiskwam. Zoals je kan zien op de foto´s leeft ze hier helemaal van op. Bedankt Ellen en Arnold !

 

Het is nu half tien ´s avonds en Philippa zit op de bank tegenover mij omdat ze haar laatse medicijn voor vandaag nog moet innemen. Ze is zojuist misselijk geweest, dus heb ik haar een anti-misselijkheidspilletje gegeven. Voordat ze de rest van de medicijnen gaat innemen moet het pilletje eerst de kans krijgen in te werken.

Ik besef net dat ik het dagboek van het laatste weekend in het ziekenhuis nog niet heb bijgewerkt. In ieder geval een aantal foto´s:

Er is geen ontkomen aan; de wereldberoemde Marfo-omelet kom je ook in het ziekenhuis tegen:

Gezellig een spelletje spelen in de speelkamer:

Philippa mocht op zaterdag even losgekoppeld worden zodat wij voor een keertje samen naar de Albert Heijn konden gaan.

Ze hebben ook een supergrote skelter om samen met papa of mama door de gang te scheuren.

Die middag mochten wij ook naar de bioskoop in het ziekenhuis; we kregen popcorn en frisdrank en de film was erg grappig.

´s Avonds koffie rondbrengen met de bakfiets voor de ouders en de verpleegsters.....

Toen Philippa maandagochtend weer naar huis mocht gaan zie de verpleegster:”als jij naar huis gaat, wie gaat er dan ´s avonds voor ons de koffie inschenken”. Het is erg leuk om te zien hoe goed het klikt tussen Philippa en de verpleging.
Als je bovenstaande foto´s bekijkt dat lijkt het wel een speelparadijs in het ziekenhuis; deels is dat ook zo en we zijn erg dankbaar voor al deze faciliteiten die het Emma Kinderziekenhuis ons biedt.
Nog een snelle foto voordag de kinderen weer vertrekken uit Vinkeveen waar ze deze keer een week hebben gelogeerd.