Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 18-08-04 23:04.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Woensdag, 18 augustus 2004
René schrijft.

DE INTENSIEVE PERIODE ZIT EROP !!!!!!!!

Vandaag zijn we met Philippa naar het AMC geweest voor een medisch onderzoek en om met de oncoloog te praten over het vervolg van de behandeling. Na de laatste ARA-C shots afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag is de inductie én de re-inductie fase achter de rug en kan de onderhoudsfase beginnen. Philippa’s bloedwaarden van vanmiddag waren direct bekend; haar leucocyten en neutrofielen zijn erg laag; ze is nog steeds in aplasie. De komende twee weken krijgt Philippa van de oncoloog de gelegenheid om aan te sterken voordat met de onderhoudsbehandeling wordt gestart. Ze zal op eigen kracht weer op de gewenste bloedwaarden moeten komen. Al met al was de oncoloog erg tevreden met de voortgang tot nu toe; ze vindt dat Philippa het allemaal erg goed doet. Wij vinden dat ook !
De onderhoudsbehandeling ziet er als volgt uit. Eén keer per week moet Philippa MTX slikken; dit medicijn heeft ze al meerdere keren gekregen en wordt ook gebruikt om het centraal zenuwstelsel te behandelen via een ruggeprik. Verder moet ze iedere dag vlak voor het slapen gaan 6-mercaptopurine innemen. Dit medicijn zorgt ervoor dat haar leucocyten laag blijven. In ieder geval moet Philippa iedere 2 weken bloed laten prikken in Lelystad. De waarden worden door de oncoloog beoordeeld op doeltreffendheid van de medicijnen en eventueel wordt de dosering hierop aangepast. Als alles gaat zoals het moet gaan hoeft Philippa hierdoor niet in aplasie te raken. We blijven hopen dat dit het geval zal zijn; voor Philippa betekent dit dat ze niet meer 4 keer per dag SDD medicatie moet slikken en voor ons – en met name voor Rhian- betekent dit dat hygiënevoorschriften weer naar een normaal niveau kunnen.

Foto’s van het polibezoek van vandaag; in de boot in de wachtkamer kijken Philippa, Benjamin en Rhian naar een video van Tom & Jerry.