Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 07-05-04 23:53.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Zondag 11 april 2004
René schrijft.
Eerste paasdag 2004. Philippa heeft vannacht goed geslapen en ik dus ook. Ze is heerlijk vrolijk. We zijn blij dat ze zo is opgeknapt; ze heeft voldoende eetlust en drinkt lekker. Ze is zelfs een paar honderd gram aangekomen. Wij vragen ons af of de werking van de Vincristine is geneutraliseerd door de medicatie die Philippa vrijdag heeft gekregen. Wij ontbijten samen met het paasbrood en de eitjes die papa en mama gisteren voor ons hebben meegenomen uit Vinkeveen.
Daarna gaat Philippa lekker in bad.


 Halverwege de ochtend komt Karin, de eerste verpleegkundige van de Kinder Oncologie even langs. Net als ieder jaar komt een boer een groot aantal kuikentjes brengen die tijdens de paasdagen op de afdeling mogen logeren. Ze heeft er één meegenomen voor Philippa om even mee te spelen. Philippa vindt het prachtig !

 
De dienstdoende Oncoloog komt nog even langs tijdens zijn ronde. Wij spreken hem verder niet, maar van de verpleegkundige begrijpen wij dat op Oncologisch gebied er geen reden is om Philippa nog langer in het ziekenhuis te houden. Er is nog geen uitsluitsel van de neuroloog wanneer de EEG scan gemaakt zal worden van Philippa’s hersenen. In ieder geval niet tijdens de paasdagen. Er is zelfs een kans dat Philippa vanmiddag al naar huis mag en dat ze vanaf dinsdag een keertje moet terugkomen. In ieder geval krijgt ze een medicijn mee naar huis voor het geval dat ze weer een insult krijgt.
Rond lunchtijd komt het verlossende woord; Philippa mag naar huis. De neuroloog heeft aangegeven dat er geen verdere indicatie is. Wij verzamelen zo snel mogelijk alle spullen; Rhian heeft de kamer in het Ronald McDonaldhuis al opgeruimd, dus wij kunnen vrijwel gelijk weg. Vanmiddag is de familie op Rosabels verjaardagfeestje, dus wij besluiten een korte stop thuis te maken en gelijk door te gaan naar Jaap en Simone. Isabelle is door Nancy al weggebracht naar Rosabel; helaas voor Isabelle kon haar verjaardagspartijtje niet doorgaan vandaag. Wij zullen zo snel mogelijk een nieuwe datum prikken.