Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 07-05-04 23:53.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Vrijdag 16 april 2004
René schrijft
Philippa heeft vannacht goed geslapen. Omdat ze vandaag geopereerd wordt mocht ze niets eten sinds middernacht en niets meer drinken sinds 8 uur ’s ochtends. Dit valt haar zeer zwaar; vanwege de dexamethason heeft ze een onverzadigbare trek. Ze staat als vierde op de lijst dus het kan best wel laat op de dag worden. Gelukkig slaapt ze regelmatig even kort zodat ze de honger vergeet. Om 10:00 komt de zuster binnen; ze gaat Philippa voorbereiden want ze wordt over een halfuur geopereerd.
 


Uiteindelijk word dit door omstandigheden 2 uur, dus rond 12:00 wordt Philippa opgehaald. Omdat Benjamin een vervelend hoestje heeft besluiten wij dat het niet verstandig is om hem mee te nemen naar de OK afdeling. Rhian gaat alleen mee naar binnen met Philippa en ga met Benjamin naar de ouderenlounge. Philippa werd deze keer met een kapje onder narcose gebracht; de vorige keer wilde het infuus niet gelijk lukken en na een aantal pogingen is Philippa toen alsnog met een kapje in slaap gebracht. Rond 13:30 krijgen wij een telefoontje van de chirurg; alles is goed gegaan; Philippa heeft de Port-a-cath ingebracht gekregen, ze heeft 2 wondjes, één in haar nek en één op haar borst. Het infuus is in de port-a-cath ingebracht om alles goed door te spoelen. Dit alles was ons gisteren reeds door de chirurg uitgelegd. Rhian mag naar Philippa op de verkoever en ik blijf met Benjamin op de afdeling. 

Uiteindelijk wordt Philippa 2 uur later naar boven gebracht; vanwege de triple injectie in haar ruggenmerg moest ze 2 uur plat liggen. Ze heeft gelukkig al die tijd geslapen. Philippa voelt zich prima en wil gelijk weer eten en drinken. Ze mag voorzichtig beginnen met een beetje drinken en een beschuitje eten, maar al snel heeft ze een volwaardige lunch achter de kiezen inclusief banaan. De pedagogisch medewerker komt nog even langs; er is een dame die voor de kindertjes op de oncologieafdeling mutsjes haakt in allerlei modellen en patronen. Philippa mag twee exemplaren uitzoeken om mee naar huis te nemen. Tijdens het passen blijkt maar weer hoe snel haar haar uitvalt; overal liggen haren op het bed en we moeten de mutsjes één voor één weer schoonmaken. Philippa eet haar avondeten goed op; het is ongelofelijk hoe snel ze weer hersteld is van de operatie. Om 20:00 uur gaat Philippa slapen en vrij snel ga ik ook onder de wol; ik heb mij vandaag niet echt lekker gevoeld, dus hopelijk voel ik mij na een goede nacht slaap weer iets beter. Philippa slaap de gehele nacht goed door met als enige onderbreking rond middernacht; omdat ze zo veel drinkt én ook nog extra vocht krijgt via het infuus is haar luier –die zij tegenwoordig weer ’s nachts draagt- doorgelekt en moet haar bed verschoond worden.

Ik heb een foto van de port-a-cath bijgevoegd voor de geïnteresseerden.