Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 07-05-04 23:53.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Zondag 18 april 2004
René schrijft.
Philippa heeft vannacht weer veel haar verloren in bed; ik vond midden in de nacht een grote kluwen haren die zij waarschijnlijk in haar slaap heeft losgemaakt. Het is wel slikken elke keer dat je haar ’s ochtends met weer minder haar ziet. Volgens een moeder in het ziekenhuis met een kindje die ongeveer even oud is als Philippa kan het in 3 á 4 dagen gebeuren dat al het haar weg is. Francesca en Isabella gaan er erg goed mee om; ze pesten Philippa er niet mee, maar vinden het wel erg moeilijk om niet te paniekerig te doen erover tegenover Philippa om haar te beschermen voor haar gevoelens.
We staan op tijd op; het is Isabella’s verjaardagspartijtje in Ballorig vandaag. Rhian voelt zich nog steeds niet lekker en Philippa wil écht niet mee. Wij hebben daar begrip voor en dus ga ik alleen met Francesca, Isabella en Joshua op stap. Het was goed om Isa’s verjaardag alsnog te kunnen vieren maar wel jammer dat wij dit niet met z’n allen hebben kunnen doen. Joshua gaat helemaal uit zijn bol; hij is nu op de leeftijd dat hij net als zijn zusjes op alle grote springkussen en glijbanen kan spelen.
Eenmaal thuisgekomen gaan wij eerst lunchen. Helaas blijkt later op de dag dat Joshua ook buikgriep heeft opgelopen en moet veel overgeven. Wij hopen dat Philippa niet ook nog buikgriep op gaat lopen met al die zieke familieleden in huis.
Na het eten lukt het mij om Philippa enthousiast te krijgen om naar buiten te gaan om de eendjes te gaan voeren. Stiekem hoop ik dat zij dan een stukje gaat lopen en wat lichaamsbeweging krijgt. We lopen met Philippa in de buggy naar de vaart en vanaf de kademuur gooit ook Philippa een paar stukjes brood in het water. Het is erg koud nu de zon wat lager is gaan staan, dus wij gaan snel naar binnen toe.