Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 07-05-04 23:53.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Maandag, 26 april 2004
Renť schrijft.
Na een relatief rustig weekeind moet Philippa vandaag weer terug naar het ziekenhuis. Ze krijgt haar tweede Asparaginase behandeling. Philippa heeft de vorige keer geen enkel teken van allergische reactie vertoond en wij hopen dat dat zo blijft. Philippaīs gezicht verandert met de dag - ze heeft nu geen noemenswaardige hoeveelheid haar meer en als ik naar de fotoīs kijk van afgelopen vrijdag zie ik nu al weer een groot verschil. Met haar kale koppie en dikke wangetjes ziet ze er erg stereotype uit. Je merkt dat mensen haar nu ook beginnen aan te staren. Gelukkig heeft ze er geen last van en blijft ze lekker naÔef over haar uiterlijk; ze heeft er geen problemen mee om midden in een winkel haar hoofddoekje af te zetten omdat ze het heet heeft. Ik hoop dat ze zo onverschillig kan blijven; de komende 2 jaar komen door de behandeling haar haren in ieder geval niet meer terug.

Vanmorgen zijn wij weer vroeg op stap gegaan; eerst Francesca en Isabella naar school gebracht en gelijk door naar het AMC. Op de dagbehandelingsafdeling kennen ze Philippa al, dus ze mocht gelijk door naar haar bedje. Thuis hebben wij Emla zalf op de PAC (Port-a-cath) gesmeerd. Philippa vindt het nog steeds een beetje eng om geprikt te worden, maar wederom viel het mee omdat haar huid goed verdoofd was. Rond 11 uur wordt de Asparaginase aangezet aan haar infuus.

Philippa zit wederom lekker in haar vel en besteed veel tijd aan knutselen; ze gaat een kijkdoos maken. Via internet lezen we de berichtjes die zijn binnengekomen; je merkt aan haar dat ze hier erg van geniet. Tussendoor slaapt ze wat en dit geeft mij de kans om wat te werken. Rond 12 uur komen mijn ouders even langs; Philippa is blij verrast ze te zien. Ze hebben een stickerboek meegenomen dus er wordt weer druk geplakt.

 
Rond 3 uur mag Philippa weer naar huis nadat de laatste controles zijn uitgevoerd. Ik heb van de Pedagogisch medewerker een aantal folders meegekregen van verschillende mogelijkheden voor patiŽntjes om samen met broertjes, zusjes en ouders een weekje er tussenuit te gaan. Er worden wel bepaalde eisen gesteld. Het is wederom zeer confronterend om te lezen dat alleen patiŽntjes met een levensbedreigende aandoening worden geaccepteerd.....