Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 11-01-05 00:01.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

December 2004.
René schrijft

De maand december is voor ons gelukkig rustig verlopen. De update's van het dagboek worden steeds minder frequent. Wij zien dit als een positief teken; omdat wij ons normale leventje weer aan het oppikken zijn denken wij ook niet meer dagelijks aan het bijwerken van het dagboek. Ik neem aan dat regelmatige bezoekers hiervoor begrip hebben. Ik heb nog wat leuke foto's van een kort dagje winter in Lelystad:

Wat ik in ieder geval wil melden is dat het met Philippa hartstikke goed gaat; ze zit vol leven en energie, doet gewoon mee met het normale leventje - dus ook met school. Ieder 4 weken zitten wij bij de Oncoloog voor een consult waarbij Philippa's bloedbeeld wordt beoordeeld en een lichamelijk onderzoek plaatsvindt. Ieder keer wordt ook haar gewicht en lengte bepaald. Uit deze metingen blijkt dat Philippa's bloedbeeld stabiel blijft; vanaf het begin van de onderhoudsperiode is zelfs de medicatie nog niet aangepast. Philippa's groei blijft wel fors achter; zij begon naatuurlijk al met een behoorlijke groeiachterstand en wij kregen te horen dat wij niet te veel moesten voorstellen van groei tijdens de chemokuur. Philippa is inderdaad geen milimeter gegroeid tijdens de eerste 6 maanden van de chemokuur. Vanaf het begin van de onderhoudsperiode is ze nu bijna 5 centimeter gegroeid - dit is beter dan niets, maar absoluut niet voldoende. Tijdens de onderhoudsperiode kan en niet gedaan worden met groei-stimulerende middelen omdat dit de werking van de cytostatica -medicijnen die sneldelende cellen (zoals kankercellen) remmen- kan beïnvloeden. De Oncoloog zorgt er wel voor dat alle gegevens die nodig zijn om te achterhalen wat de oorzaak is van Philippa's groei-achterstand bekend zijn, zodat direct na de behandeling eventueel overgegaan kan worden op verdere groeibehandeling. Of wij dit willen voor Philippa weten wij nog niet. Eerst maar afwachten wat er uit de verschillende onderzoeken komt. Hier een foto van Philippa op de onderzoekstafel:

Philippa begint weer interesse te krijgen in haar nieuwe haartjes; ze weet dat ze zich niet te veel moet hechten omdat door de chemokuur deze alsnog weer kunnen uitvallen, maar tegelijkertijd genieten wij met volle teugen van haar haar en remmen wij Philippa hier ook niet in. Ze heeft nu heel donker haar dat krulletjes vormt als het nat is. Philippa heeft dit ook ontdekt en een paar dagen geleden kwam ze plotseling de kamer binnen met kletsnat haar; ze had haar haar nat gemaakt bij het fontijntje van het toilet beneden om krulletjes te maken. Natuurlijk moest er gelijk glittergel in. Het is dus echt waar dat je haar mooier terugkomt na een chemokuur..