Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 25-07-04 23:35.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Zondag, 25 juli 2004
René schrijft
Vrijdag is Philippa weer naar het AMC geweest. Deze keer zijn we weer samen gegaan. De andere kinderen (behalve Benjamin) zijn bij opa en oma Vinkeveen gaan logeren. Rhian overnacht in het Ronald McDonald huis, dus we spreken daar af met mijn ouders. We zijn op tijd dus er is nog even tijd voor een kopje koffie.

Eénmaal aangekomen blijkt dat Philippa niet vandaag wordt verwacht; op de één of andere manier is een spraakverwarring ontstaan nadat wij afgelopen maandag te horen kregen dat de kuur op dinsdag niet doorging. Ondanks het feit dat ze pas zaterdag wordt verwacht wordt ze toch opgenomen. Omdat de medicijnen speciaal moeten worden besteld zal de behandeling iets later beginnen dan gebruikelijk. Op zich is dit geen probleem omdat ze toch een nacht moet blijven en in principe ’s morgens na de controles en swabs afnemen naar huis mag.
Philippa krijgt haar medicijn (Cyclofosfamide) uiteindelijk rond 15:00 uur toegediend. De tijd vullen we met spelletjes, koffie rondbrengen op de bakfiets en Philippa doet ook een dutje.Philippa blijkt het medicijn goed te verdragen; ze is niet misselijk en er zijn geen andere veranderingen merkbaar zoals temperatuurwisselingen.

Het is erg gezellig om samen in het ziekenhuis te zijn; de afgelopen keren ben ik alleen met Philippa geweest, dus dit is welkome afwisseling. Zoals te zien is op onderstaande foto vermaakt Benjamin zich ook uitstekend.

Wij krijgen op zaterdag te horen dat Philippa maandag al weer wordt verwacht voor de volgende reeks behandelingen. Deze begint met een ruggenprik + medicatie (Triple) én een injectie met ARA-C. Erg vervelend dat alles pas zo laat bekend wordt gemaakt in verband met mijn werk. Helaas is het niet anders; vervolgafspraken worden pas gemaakt op het moment dat blijkt dat de laatste behandeling goed is verlopen en dan nog op voorbehoud van de toestand van haar cellen. We zijn bijna aan het einde van de re-inductie periode dus het is nog even doorbijten en hopelijk kunnen we dan weer zelf ons eigen leven plannen…..

Vandaag is Philippa wezen spelen bij haar vriendinnetje Renée. Het was regenachtig weer, maar ze hebben zich uitstekend vermaakt met verkleden, video kijken en spelletjes doen. Het is erg goed om te zien dat de oude Philippa stukje bij beetje terugkomt; ze is vrolijk, energiek en vol met praatjes.