Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 02-06-04 11:50.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Dinsdag 1 juni 2004
René schrijft.
Philippa heeft goed geslapen en ikzelf ook wel. We liggen op een zaal met 4 bedden en één TV, dus TV kijken voor het slapen gaan zit er niet in. Ik heb gisterenavond aan de website gewerkt en daarna in bed nog wat naar CD’s geluisterd. Philippa wil gelijk weer van alles gaan doen en omdat de MTX toediening wat vertraging oploopt krijgt Philippa dan ook de mogelijkheid om een uurtje naar school te gaan. Ze wordt opgehaald door juf en krijgt één op één aandacht omdat er verder geen kindjes naar school gaan vandaag. Infuuspaal-surfend komt ze vervolgens weer terug op de afdeling.

Vervolgens gaat ze nog wat kleien in de speelkamer onder begeleiding van de pedagogisch medewerker. Hierna eet ze met de andere kinderen in de speelkamer haar lunch (tosties).

Rond kwart voor twee is ze aan de beurt voor de ruggenprik. Ongeveer een half uur hiervoor krijgt ze Dormicum (vergeetmedicijn). Philippa wordt wederom erg giegelig en een beetje duizelig. Op de plaats waar de ruggenprik wordt gegeven wordt ook nog wat Emla zalf aangebracht om de huid te verdoven. Het blijft een pijnlijke en vooral beangstige ingreep; er zijn deze keer in totaal 5 volwassenen aanwezig die allemaal hun taak hebben. Philippa wordt in opgevouwen toestand gehouden terwijl de arts de ruggenprik uitvoert. Gelukkig kan Philippa zich achteraf niets meer hier van herinneren. Na twee uur platliggen (ze slaapt gelukkig) is Philippa weer helemaal de oude. We gaan nog even naar de speelkamer om haar kleiwerkje af te maken. Na het avondeten heeft Philippa nog steeds erg veel energie over dus gaan we door de gang fietsen; philippa gaat achtereenvolgens op een driewieler, een mini bakfiets, een trapauto en ik er achteraan met de infuuspaal. Philippa geniet met volle teugen; op de vloer zijn verkeerssituaties weergegeven zoals zebrapaden, rotondes, brug over water etc. dus even voelt het alsof we niet in het ziekenhuis zijn. Philippa is behoorlijk moe van een lange dag en valt als een blok in slaap.