Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 08-05-04 09:19.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Vrijdag 7 mei 2004

René schrijft.

De dag begon weer vroeg met zwemles van Francesca; om 07:00 uur begon Francesca’s les en zelf heb ik ook een paar baantjes getrokken. De laatste maanden heb ik toch wel te weinig aan sport gedaan en ben vastbesloten daar iets aan te doen. In ieder geval zijn de wekelijkse zwemlessen van Francesca een goede aanleiding.
Om 09:30 komen Philippa en ik aan in het AMC voor de laatste Asparaginase kuur. Vandaag moest ook een beenmergpunctie gedaan worden. Om te voorkomen dat Philippa te veel getraumatiseerd raakt van deze zeer pijnlijke behandeling geven ze haar weer Dormicum (“vergeetmedicijn”). Al na een paar minuten begint het te werken. In de tussentijd kijkt Philippa naar een videofilm (Jungle book II). Achteraf blijkt dat ze vrijwel het gehele begin van de video opnieuw moet kijken nadat de Dormicum uitgewerkt is omdat ze zich niet meer kan herinneren dat ze er al naar heeft gekeken. Hieruit blijkt hoe goed het werkt. Gelukkig kan ze zich niets herinneren van de punctie want deze was weer zeer pijnlijk; na de eerste keer prikken kwam er niets uit de injectiespuit, dus moest er op een andere plaats op haar heup opnieuw worden geprikt. Ze schreeuwt het uit van de pijn en moet door 2 verpleegkundigen en de pedagogisch medewerker op haar buik op de behandeltafel worden vastgehouden. Als er dan eindelijk “bloed” uit komt moet dit eerst ter plekke worden beoordeeld door iemand van het lab om te bepalen of het daadwerkelijk om beenmerg gaat. Dit was gelukkig het geval en dus kon Philippa worden bevrijd uit haar positie. Vrijwel direct daarna ging het al een stuk beter; het infuus moest nog worden aangeprikt in de PAC, maar hier voelt ze niets meer van. Ze mag deze keer een groot ‘prikcadeautje’ uitzoeken. Ze kiest een ketting.

Ik heb van een collega een cadeautje gekregen voor Philippa om uit te pakken in het ziekenhuis. Het bleek een Betty Spaghetti set te zijn en Philippa was er erg blij mee (nogmaals bedankt, Truus).

 

 

De pedagogisch medewerker komt langs met deeg en vormpjes om cakejes te maken voor moederdag. Philippa vindt het prachtig om in haar bed lekker te mogen kliederen.

 

 

Terwijl de cakejes in de oven staan komen opa en oma nog even langs. Oma heeft weer een paar mutjes/ petjes voor Philippa gekocht en heeft er gelijk maar één voor haar zelf aangeschaft. Misschien wordt het weer een trend !

Philippa maakt nog een paar verftekeningen.

 

Om 16:00 uur is de behandeling afgerond en mogen we naar huis. Het was helaas erg druk op de weg en na 1 ˝ uur kwamen wij eindelijk thuis. De cakejes nemen wij mee voor moederdag.