Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 11-01-05 00:04.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Maandag, 29 november 2004
René schrijft.
Het is ongelooflijk hoe snel de tijd gaat. Ik kan aan de laatste dagboek entry zien dat wij al weer 1 maand geleden voor de laatste keer iets hebben geschreven. Op zich is dat positief; het gaat eigenlijk hartstikke goed met Philippa en wij hebben de dagelijkse routine weer aardig opgepakt.

Vorige week hadden wij wel even een paar bezorgde dagen; rond de wond waar bij Philippa het gezwel was weggehaald – welke ooit was begonnen als een blauwe plek – was een nieuwe blauwe plek ontstaan. Toen wij dit ontdekten wist Philippa vrijwel zeker dat ze daar was geknepen door één van haar zusjes, maar je begrijpt dat wij het daar niet bij hebben gelaten. De angst zit er bij ons wat dat betreft goed in. Gedurende enkele dagen hebben wij de blauwe plek bekeken in de hoop dat deze vanzelf zou verdwijnen, maar dat deed hij niet. Omdat wij vorige week woensdag al een afspraak hadden gepland met de oncoloog besloten wij te wachten maar wel alvast te bellen met de vraag of wij eerder konden komen voor het geval er aanleiding was tot vervolgonderzoek. In het AMC aangekomen was de eerste gedachte van de oncoloog ook dat het een gewone blauwe plek was, maar ze wilde geen enkel risico nemen en voor de zekerheid wilde ze er dan ook een echo van gemaakt hebben om te kijken of de plek zich niet verder onderhuids uitbreidde. Ze ging zelfs zo ver om de plek alvast te verdoven met Emla zalf voor het geval er een punctie van genomen moest worden. Het waren een paar spannende uren terwijl we moesten wachten op de echo, maar gelukkig was het allemaal het wachten waard; het bleek inderdaad een gewone blauwe plek te zijn. Een paar dagen later begon de plek verder te vervagen en is ondertussen helemaal verdwenen.

Gisteren hebben wij Philippa’s 6de verjaardag gevierd!
Vorige week hadden wij haar verjaardag al met een paar vriendinnetjes gevierd in Ballorig en gisteren was het de beurt aan de familie en vrienden om Philippa te feliciteren. Ik heb hieronder een aantal foto’s ingeplakt. Voor degenen die Philippa een tijdje niet hebben gezien is het leuk om te zien hoe haar haartjes weer teruggroeien en ze haar overgewicht vrijwel volledig kwijt is geraakt.