Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 30-09-04 23:26.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Donderdag, 30 september 2004,
René schrijft.
Het gaat de laatste tijd erg goed met Philippa; ze draait gewoon mee met de schooldagen en gaat regelmatig na school spelen met andere kinderen. Wij merken aan haar dat zij na een drukke week wel erg vermoeid is; haar HB daalt nog steeds gestaag; dit is een bijverschijnsel van de medicijnen die ze nog dagelijks slikt. Met name het wekelijkse medicijn MTX heeft een zware werking bij Philippa; na de inname op woensdagavond is Philippa steeds eerder vermoeid en tegen vrijdagmiddag, zeker als ze op haar vrije schoolmiddag ook nog gaat spelen met vriendjes, is ze helemaal total-loss. Afgelopen weekeind heeft het tot en met zondag geduurd totdat totdat ze weer op adem is gekomen.

Maar goed, het is belangrijk dat Philippa gewoon lekker kan doen waar ze zin in heeft, zoals vliegeren in het park met haar vriendinnetje van school en Francesca.

Aan het einde van de intensieve behandelingsperiode – deze heeft bij elkaar bijna 6 maanden geduurd – hebben wij besloten dat wij deze mijlpaal wilden vieren. Wij hebben al een tijdje geleden de uitnodigingen verstuurd aan de mensen die op min of meer dagelijkse basis nauw betrokken zijn geweest bij de ziekte en de behandeling van Philippa. Omdat het totale aantal mensen veel te groot was om bij ons thuis te vieren hebben wij een ruimte in Lelystad geregeld. We zijn gisteren nog even wezen kijken op deze educatieve boerderij in Lelystad om de laatste details door te spreken. Het belooft een erg leuke dag te worden.

Vorige week hebben wij een uitnodiging gekregen om in de week ná de herfstvakantie met het hele gezin een week in Villa Pardoes (Efteling) door te brengen. Dit verblijf wordt éénmalig aangeboden aan families met een kind die aan een levensbedreigende ziekte leidt en wordt volledig gesponsord. Het verblijf is gecombineerd met een pass-partout voor de Efteling, dus tegen het eind van de week kunnen de kinderen (en wij ook) het park waarschijnlijk wel dromen. Wij kijken hier allemaal erg naar uit.