Dagboek van Philippa/ Philippa's diary
Email: Philippa.den.hollander@freeler.nl                                   Last update: 03-03-05 22:41.

Home

Voorwoord

Publicatie

Dagboek

Fotoalbum

Weblog

Boodschap

Bloedwaardes
 
English version:

Summary

Publication

Open letter

Photoalbum

Leave a Message

Maart 2005.
René schrijft

Het is maart alweer. Ik voel mij wel een beetje schuldig dat ik niet vaker het dagboek bijwerk. Dat het nu goed gaat met Philippa betekent natuurlijk niet dat er niets te melden is. Omdat wij dit dagboek ook als tijdsdocument -voor later- willen hebben is het des te meer van belang om een totaalbeeld te scheppen van het heden. Dit om te voorkomen dat het beeld van 'toen' er één was van alleen maar ziekenhuisopnames en ellende.
Omdat wij niet meer dagenlang in het ziekenhuis "opgesloten" zitten is bij ons de 'drive' een beetje verdwenen om alles vast te leggen. Bij deze beloof ik wat vaker iets op de site te zetten. De wetenschap dat er nog dagelijks mensen op de site kijken steunt ons in ieder geval erg veel.

Dat het nu goed gaat met Philippa - ze zit vol energie en haar haartjes zijn heel mooi teruggekomen- wil niet zeggen dat wij nu zonder zorgen zijn. Enkele weken geleden werden wij weer met beide benen op de grond gezet toen bleek dat de bloedwaardes van Phillipa aan het stijgen waren - dit ondanks de medicatie die de bloedwaardes juist laag moet houden. Er schiet op zo'n moment van alles door je hoofd - het grootste risico bij Philippa's vorm van kanker is dat deze kan terugkomen als acute leukemie of, zoals deze zich in eerste instantie heeft geopenbaard, als een blauwe plek onder haar huid. Volgens de Oncoloog is er geen enkele reden tot paniek en met een verhoging van de medicatie lijken de bloedwaardes weer in het gareel te komen. Wat je beseft op zo'n moment is dat je geen enkele zekerheid hebt met deze ziekte en de (chemo)behandeling. Het feit dat wij nu bijna 1 jaar bezig zijn met de behandeling en dat wij nog in ieder geval tot eind maart 2006 door moeten gaan met deze behandeling maakt ons soms wat moedeloos. Eigenlijk zijn wij nog steeds bezig het afgelopen jaar te verwerken en een plaats te geven.

Voor de geïnteresseerden heb ik hiernaast een link gemaakt naar een grafiek met Philippa's bloedwaardes.

 Nog een paar foto's van de afgelopen weken:


Sneeuwpret in de achtertuin; wisten zij veel dat er een week later zo'n 20 cm zou liggen ?


Benjamin komt terug van de schoolrit (lopend in verband met de sneeuw).


Joshua geniet met volle teugen.


Met Philippa naar het AMC. Met de trein (!) vanwege de sneeuwoverlast.

Eerste klas (!); per slot van rekening doe je dit niet iedere dag. Reiskosten worden toch wel vergoed.


In de bek van de walvis in de wachtkamer van de Kinderpoli van het AMC.


Alles is ondergesneeuwd in de dikke vette laag witte sneeuw.